شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) تصریح کرد: این که اسلام و تشیع به بیان حوادث آخرالزمانی پرداخته با هدف ایجاد امید و انگیزه در بین مردم و نیز مقابله با مفاسد و فتنه ها است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله مصباح یزدی، امروز طی سخنانی در همایش اسلام و آینده پژوهی که در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، برگزار شد، با اشاره به این که اصل پیش بینی آینده به معنای عام کلمه، ضرورتی برای هر انسان عاقلی است، گفتند: مساله ای که وجود دارد این است که آینده فی الجمله قابل پیش بینی است اما این که تا چه میزان قابل پیش بینی است، محل تامل است و آن چه مسلم است این که انسان نمی تواند حوادث آینده را تا بی نهایت به صورت دقیق پیش بینی کند.

ایشان با بیان این که پیش بینی های جزیی در طول تاریخ وجود داشته است، افزودند: از گذشته های دور، مباحثی راجع به علم نجوم، رمالی ، سحر و غیره راجع به پیش بینی آینده وجود داشته است که می دانیم بخش عمده ای از آن ها دروغ و بی اساس بوده است.

آیت الله مصباح یزدی همچنین ادامه دادند: بسیاری از خرافاتی که امروز در جامعه ما از مد افتاده است، هنوز در بسیاری از کشورهای دنیا حتی از نوع پیشرفته آن، اعتبار فراوانی دارد به طوری که برخی قدرتمندان پول های زیادی را خرج مزدوران رمال و جن گیر می کنند و آن ها را به استخدام خویش در می آورند تا آینده را بر آن‌ها پیش بینی کنند.

ایشان گفتند: زمانی که در آلمان بودم برنامه ای را در تلویزیون این کشور مشاهده کردم که نشان می داد در مراکز کشیش ها، افراد بیماری را می بستند و کارهایی انجام می دادند و وردهایی می خواندند تا به قول خودشان، جن را از بدن آن ها خارج کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین اضافه کردند: رسما در پیشرفته ترین کشورها این خرافات وجود دارد، اما آن چه برای ما مهم می باشد، پیش بینی هایی است که در دین و بر اساس وحی و قرآن، مطرح است.

وی خاطرنشان کرد: البته باید توجه داشت که برخی پیش بینی ها در اسلام یقینی و قطعی است؛ برخی دیگر بر اساس امور ظنی است و پاره ای هم مربوط به خیالات و اوهام می شود.

آیت الله مصباح یزدی بیان داشتند: اصلی ترین اعتقاد ما ، اعتقاد به قیامت است و اساسا فراموش کردن قیامت، باعث بروز و ظهور بسیاری از جنایات و مفاسد شده است.

ایشان در ادامه با اشاره به بحث عصر ظهور و علائم آخرالزمانی گفتند: برای عده ای ، متاسفانه این که بدانند آینده چه خبر است مطلوب بالذات است و این مساله برایشان طریقیت دارد؛ در این بین نیز گروهی به بهانه پیش بینی آینده به دنبال دکان زدن و مرید جمع کردن برای خود هستند.

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) اضافه کردند: در این گیر و دار، عده ای هستند که اطلاع از آینده و حوادث آن را به خاطر انجام برنامه ریزی برای امروزشان می خواهند که البته این کسب اطلاع کاملا مقبول و خداپسندانه است.

ایشان با تاکید بر این که هدف قرآن کریم از بیان حوادث آینده، ایجاد امید در انسان به منظور ساختن آینده مطلوب است، اظهار داشتند: آدمی نباید همیشه نیمه خالی لیوان را ببیند؛ درست است که در جامعه مفاسدی ایجاد شده اما از آن سو انسان باید محاسن و خوبی ها را هم ببیند چرا که مشاهده نیمه پر لیوان باعث امید و افزایش انگیزه زندگی و پویایی در جامعه می گردد.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزودند: اساسا ناامیدی از آینده به معنای مرگ، رکود و سقوط است و در این وضعیت کاری در جامعه از پیش نمی رود.

ایشان گفتند: از همین روست که می بینیم اولیا و انبیا آمده اند که به انسان ها امید بدهند و مانع از رکود و سکون جامعه و ناامیدی آن ها شوند.

آیت الله مصباح یزدی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کردند: در طول تاریخ شیعه همواره کسانی بوده اند که از پیش بینی قطعی قرآن و روایات در مورد عصر ظهور و آمدن حضرت حجت (عج) سواستفاده کرده و به دنبال اهداف خود بوده اند.

ایشان افزودند: متاسفانه این سو استفاده ها گاهی بخشی از جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد که نه صرفا افراد بی سواد و بی اثر بلکه افراد موثر و فرهیخته جامعه هستند.

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه، به بیان خاطره ای در این زمینه پرداخته و گفتند: آقای بزرگواری در قبل از انقلاب مجالس توسل داشت که البته به رحمت خدا رفته است؛ حضرت امام (ره) نیز گاهی در مجالس ایشان شرکت می کرد. این آقا می دانست که بنده یک سری کارهای علمی دارم ، یک بار به خود من گفت: همین کارها را می کنید که ظهور امام زمان (عج) عقب می افتد! این فرد از جمله افرادی بود که معتقد بود در زمان غیبت نباید کاری انجام داد تا امام عصر خودشان بیایند و جامعه را اصلاح کنند.

ایشان یادآور شدند: هنوز هم در جامعه ما افراد نادانی هستند که چنین اعتقادی دارند و حال آن که اساس پیشگویی های قرآن و روایات در مورد آخرالزمان به خاطر آن است که در مردم تحرک و امیدی پدید آید و خودشان زمینه و بستر سعادت جامعه را فراهم آورند.

آیت الله مصباح یزدی بیان داشتند: متاسفانه در همین زمان ما کسانی وجود دارند که می گویند نباید امر به معروف کرد چرا که این کار ظهور امام عصر (عج)را عقب می اندازد، غافل از آن که این کج فهمی ها، انکار یکی از ضروریات دین است.

ایشان گفتند: یکی از کسانی که بسیار خون دل خورد تا این اذهان گمراه را اصلاح کند و این فکر غلط را پاک کند، حضرت امام (ره) بودند.

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) همچنین تصریح کردند: اساسا طرح مباحث راجع به آخرالزمان و پیش بینی هایی که در آیات و روایات در این باره شده به خاطر این است که از معصیت ها و مفاسد جلوگیری شده و جامعه دچار آفات و فتنه ها نشود نه این که فکر کنیم باید دست روی دست گذاشت تا ولی عصر(عج) با ظهور خویش همه مشکلات را حل کنند و ما کاری نکنیم.

ایشان با اشاره به این که بیان حوادث آینده در تشیع با هدف تزریق امید و تحرک در بین شیعیان و مسلمین بوده است، بیان داشتند: یک روحانی همچون حضرت امام (ره) به جای این که بنشیند در خانه و تنها به ذکر خدا بپردازد، به راه افتاد و انقلابی در این کشور ایجاد کرد که امروز پس از 30 سال برکات آن را در داخل و نیز تحولات امروز منطقه به عینه می بینیم؛ هر چند که گاهی متاسفانه ما نسبت به این همه برکات و دستاوردها ناسپاسی می کنیم.

ایشان با بیان این که پیروزی حزب الله در جنگ 33 روزه یکی از برکات کوچک انقلاب حضرت امام بود، ابراز داشتند: همین حزب الله لبنان به دستور حضرت امام (ره) و به همت چند طلبه لبنانی همچون سید حسن نصرالله که در حوزه قم درس می خواندند شکل گرفت.

آیت الله مصباح یزدی خاطرنشان کردند: تحرکات امروز کشورهای اسلامی و بیداری اسلامی آن ها، همه از برکات انقلاب اسلامی و راهی است که امام (ره) آغازگر آن بودند.

ایشان افزودند: در همین آمریکا که جنبش ضد سرمایه داری شکل گرفته آن ها خودشان گفته اند که ما این را از مردم مصر یاد گرفته ایم؛ مردم مصری که خود حرکتشان را مرهون انقلاب اسلامی ایران عنوان کرده اند؛ در واقع این طور باید گفت که این ها همه اش به برکت اقدام مخلصانه حضرت امام (ره) بوده است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در خاتمه سخنان خود با اشاره به مساله قضا و قدر و آینده پژوهی اظهار داشتند: عموم پیش بینی ها در مورد آینده به صورت دقیق و جزیی نیست چرا که دارای چارچوب های مشخصی است که منافاتی با اختیار و تحرک ما ندارد.

ایشان تاکید کردند: به عبارت دیگر، اعتقاد ما به آینده قطعی مادامی که تمام جزییات آن مشخص نشده، منافاتی با امید و تحرک آدمی ندارد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha